donderdag 31 juli 2008

Woensdag 30 juli


Arjo heeft vanmorgen eerst de batterij uit het poolalarm gesloopt. Je werd echt helemaal knetter van dat ding. Zou gauw je de deur naar het zwembad open deed ging er een loeiharde alarmbel. Echt, het ging dwars door je hoofd! Je moest hem dan met een drukknop gelijk uitzetten anders bleef ie piepen. Ook konden de tuindeuren dan niet open blijven staan. We zitten nu dus lekker illegaal met de deur open buiten. Best veilig hoor zo'n alarm als je kinderen bij je hebt die niet kunnen zwemmen, maar die van ons zijn allemaal voorzien van 1 of meerdere zwemdiploma's.


Na het ontbijt ging de reis deze keer naar Tampa voor een bezoek aan het Flaquarium.


Onderweg natuurlijk weer gestopt bij Starbucks voor een lekkere Cappuccino en daar zagen we ook een winkel met Cowboylaarzen. Raymon heeft een paar mooie zwarte van Justin uitgekozen. Wel lachen hoor, staat ie in de winkel met z'n korte broek aan laarzen te passen. Kreeg ie ook nog van die witte kniekousjes aan om makkelijker in de laarzen te kunnen schieten. Geen gezicht natuurlijk. Vlakbij Tampa kwamen we weer even in een hoosbui terecht maar eenmaal bij het aquarium aangekomen was het al weer voorbij. We beginnen al aan die korte plensbuien te wennen.

Binnen aangekomen mochten we gelijk de stingray's en de bamboehaaien aaien. De stingray's kwamen er echt voor naar je toe en bleven dan ook steeds terugkomen. De bamboe haaien bleven wat dieper zitten. Een stukje verder zat een soort lepelaar of zoiets die vloog gewoon vlak over je heen of bleef lekker voor je voeten lopen.

Het was wel een grappige vogel met hele mooie vleugels maar met een kale kop.


Arjo verklaarde me voor gek dat ik een eend op de foto zette maar deze had zo'n lief koppie dat ik het niet kon laten.


Er waren ook hele vreemde kreeften...


en zeepaardjes die op een bosje zeewier leken...

Ja, alweer een hibiscus. Ik kan het niet laten hè!


Er was ook een hele waterspeeltuin voor de kinderen bij, compleet met piratenschip en sproeiers. We hadden geen zwembroeken bij maar dat kon de pret niet drukken en zo kwamen ze dus even later kletsnat aan de bar


wat te drinken halen. Nou ja, wat maakt het uit. Ze zijn hier ook zo weer opgedroogt.


Vanuit het Flaquarium keken we uit op een oud schip en besloten die ook nog van dichtbij te gaan bekijken.

Het bleek de American Victory te zijn die in de 2de wereldoorlog zorgde dat andere schepen bevoorraad bleven.Binnen stond een man die ons er het een en ander over vertelde en het bleek een Eindhovenaar te zijn die zo'n 50 jaar geleden naar Amerika was geëmigreerd. Hij sprak nog steeds goed Nederlands. Er komen zo'n 2 maal per week Hollanders aan boord. Op de terugweg naar Kissimmee nog een paar winkeltjes bezocht.

Vanavond nog een foto gemaakt van Raymon met z'n nieuwe laarzen, maar dan compleet met nieuwe spijkerbroek en stoer nieuw shirt. Echt een mooi plaatje maar die mag ik nog niet op m'n blog zetten want hij wil zijn nieuwe outfit LIVE aan jullie laten zien.

Ik vind het trouwens heel leuk te horen dat jullie allemaal met veel plezier met ons meelezen!!!

Geen opmerkingen: