zondag 20 juli 2008

Zaterdag 19 juli

Zoals iedere morgen was ik vandaag ook weer om 7 uur wakker. Ik op m'n tenen naar het steiger want daar zit iedere dag een bruine vogel ( soort reiger ) maar aangezien hij wat verlegen is vliegt ie steeds weg zodra hij wat hoort. Vandaag dus ook weer.

Maar ik ontdekte nog wat anders. Ik dacht dat er een kat op het steiger lag te slapen maar het was een wasbeertje. Ikke snel naar binnen om m'n camera te pakken daarna heel zachtjes weer het steiger opgelopen met camera in de aanslag maar ik had niet zo zachtjes hoeven doen want hij was hardstikke dood.Zielig.... Maar wat nu, een dooie wasbeer gaat natuurlijk behoorlijk stinken. Arjo zei gooi hem maar in het water dan vreet die alligator hem wel op. Maar dat vond ik ook weer zoiets...stel je voor dat dat ding gewoon blijft drijven ,ziet er ook niet erg smakelijk uit toch? Toen hadden we maar besloten om naar vacationhit te bellen maar moesten nog even googlen om het goede woord voor wasbeer te vinden want ik denk dat ze heel hard beginnen te lachen als je wash bear zegt.Ok moet dus raccoon zijn. Ze zouden hem later op de dag komen verwijderen.


Een paar uur later staat die man op de stoep en wat doet ie???? Juist, in het water gooien als voer voor de alligator. Die kwam dan ook in no time aanzwemmen en nadat hij de kat uit de boom ofwel de wasbeer in het water had gekeken zwom hij onder de steiger en na een hoop geplons en gespetter was het weer stil. Vanochtend nog lekker in het zwembad gezwommen en na de lunch zijn we naar Gatorama in Palmdale geweest. Het is er niet zo groot maar er zitten wel een paar flinke joekels en heel veel kleintjes. Toen we binnenkwamen gaven ze net het laatste stuk kip aan die grote jongens, we waren dus eigenlijk ietsie te laat maar het was toch mooi om te zien. We hebben zelfs een kleintje mogen vasthouden. Raar maar ze voelen best zacht aan en hebben hele mooie gespikkelde ogen.
Er stonden ook automaten waar je wat voer uit kon draaien zodat je ze kon voeren. Ze kropen dan over elkaar heen om iets te pakken te krijgen
Er zat ook 1 grote helemaal alleen in een hokje. Dat is omdat hij niet met de andere krokodillen kan samenleven. Hij heeft in de jaren dat hij in gatorama verblijft al een stuk of 9 andere krokodillen vermoord. De schedels van die krokos liggen nu opgestapeld boven zijn hok zoals je op de foto kunt zien.Daarom noemen ze hem de killer croc.


Er zat ook nog een heel kleintje in een soort babykamertje. Hij was wel heel erg schuw en schrok nogal snel, dan zag je hem in elkaar duiken. In het winkeltje nog een t-shirt voor Raymon en Leroy gekocht. en een Kroko pin voor Maikel. En nee hoor Juud, we zijn jou niet vergeten.

Op de terugweg ergens gestopt om die mooie bomen te fotograferen. Die lange slierten spaans mos erin vind ik zo mooi.Daarna nog even een pet voor Arjo gescoord in de Harley Davidson shop. Bij wal-mart nog wat zwemshorts en schoenen van $9 voor Raymon gekocht. En de jongens hebben nog een DVD met nieuwe avonturen van Tom & Jerry gekocht, waar we vanavond lekker naar hebben gekeken.

Geen opmerkingen: