donderdag 24 juli 2008

Woensdag 23 juli

Vandaag al vroeg uit de veren want de Everglades staan op het program.
In Fort Myers stikte het ineens van
de politiewagens met zwaailicht bij de stoplichten. Later bleek dat al die agenten met verschillende auto's en motoragenten en brandweerwagens zich verzamelde op een groot terrein. Daar hing de Amerikaanse vlag halfstok. Misschien was er een of andere herdenking vandaag. Was wel mooi om te zien.

Het was nog een hele tour om bij de Billie swamp Safari te komen, we hebben er bijna 4 uur over gedaan. Dit was niet omdat het nou zo ver weg was maar omdat we hartstikke lost waren. Achteraf zaten we goed want we waren het Big Cypress Seminole reservation al binnen gereden maar na zo'n 15 minuten rijden en alleen maar wetlands en Ranches te zijn tegen gekomen en er nergens een bord met Billie Swamp Safari te bekennen was, besloten we om te draaien. STOM STOM STOM want achteraf moesten we gewoon nog zo'n 30 minuten rechtdoor blijven rijden en dan waren we er. Maar ja na heel wat rondzwerven en een paar maal vragen zijn we gestopt bij een Holiday inn hotel. Die dame achter de receptie vroeg hoe het ging en ik zei dat we totaal de weg kwijt waren. Maar geen enkel probleem, die vrouw heeft ons de weg gewezen en we kregen zelfs kortingskaarten voor de Buggy tour. Weer dezelfde weg terug. Het was wel een hele mooie route. We hebben wel honderden Witte ibissen en great egrets gezien. Ook een aantal gieren en zelfs een schildpad Maar die was volgens ons van de fietser die erbij stond. Tijdens de Buggy tour werd ook verteld dat schildpad een echte delicatesse voor de Seminole indianen is. Bij het park aangekomen hebben we ons eerst helemaal ingespoten met Deet. Die muskieten zoeken deze keer maar andere slachtoffers. We kozen voor de Buggy tour. Dit is een rit van een uur in een hele grote buggy
( Maikel noemde ons baby's omdat we met de buggy gingen ) die door het moeras en over de paden rijd. Je moest onderweg nogal eens wegduiken voor de grote palmbladeren die de buggy inzwiepte. Het werd een hele leuke en leerzame rit door de Everglades. We kwamen ook langs de plaatsen waar vroeger de indianen ondergedoken hebben gezeten. De reisleidster kon leuk vertellen en was een beetje prettig gestoord. We kwamen veel dieren tegen zoals Antilopen, herten, wilde zwijnen, wasbeertjes, bizons, runderen, kalkoenen ( die nog niet waren gebraden voor kerst ), soort struisvogels met jonkies, krokodil en honderden andere vogels. Toen we bijna aan het einde van onze rit waren begon het in de verte te bliksemen en ze zei dan ook dat wij de laatste rit van de dag hadden gehad.

Toen we naar de
uitgang gingen pakte de donkere wolken al samen en zagen we hier en daar al wat flitsen. Het heeft wel eventjes geregent maar echt noodweer is het gelukkig niet geworden.



De terugweg ging gelukkig wat vlotter.
Hier in Cape Coral zijn we nog gaan eten bij het Asia Buffet.


We hebben allemaal heerlijk gegeten.

Er lag dan ook volop en voor ieder wat wils. Zelfs voor mij! Ook toetjes waren er volop. Je kon kiezen van fruit tot een soort groene en rode glibber pudding tot een bak met wel 10 soorten ijs.

De gelukskoekies aan het eind vonden de jongens ook wel bijzonder.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Luitjes,
Ziet er nog steeds kei gezellig uit. Nog een paar dagen, dan is het weer verhuizen naar het volgende huis.Het weer is hier nu ook mooi, John heeft vakantie hé.
Van hieruit de groetjes en tot de volgende krabbel. doei, Jolanda