donderdag 31 juli 2008

Woensdag 30 juli


Arjo heeft vanmorgen eerst de batterij uit het poolalarm gesloopt. Je werd echt helemaal knetter van dat ding. Zou gauw je de deur naar het zwembad open deed ging er een loeiharde alarmbel. Echt, het ging dwars door je hoofd! Je moest hem dan met een drukknop gelijk uitzetten anders bleef ie piepen. Ook konden de tuindeuren dan niet open blijven staan. We zitten nu dus lekker illegaal met de deur open buiten. Best veilig hoor zo'n alarm als je kinderen bij je hebt die niet kunnen zwemmen, maar die van ons zijn allemaal voorzien van 1 of meerdere zwemdiploma's.


Na het ontbijt ging de reis deze keer naar Tampa voor een bezoek aan het Flaquarium.


Onderweg natuurlijk weer gestopt bij Starbucks voor een lekkere Cappuccino en daar zagen we ook een winkel met Cowboylaarzen. Raymon heeft een paar mooie zwarte van Justin uitgekozen. Wel lachen hoor, staat ie in de winkel met z'n korte broek aan laarzen te passen. Kreeg ie ook nog van die witte kniekousjes aan om makkelijker in de laarzen te kunnen schieten. Geen gezicht natuurlijk. Vlakbij Tampa kwamen we weer even in een hoosbui terecht maar eenmaal bij het aquarium aangekomen was het al weer voorbij. We beginnen al aan die korte plensbuien te wennen.

Binnen aangekomen mochten we gelijk de stingray's en de bamboehaaien aaien. De stingray's kwamen er echt voor naar je toe en bleven dan ook steeds terugkomen. De bamboe haaien bleven wat dieper zitten. Een stukje verder zat een soort lepelaar of zoiets die vloog gewoon vlak over je heen of bleef lekker voor je voeten lopen.

Het was wel een grappige vogel met hele mooie vleugels maar met een kale kop.


Arjo verklaarde me voor gek dat ik een eend op de foto zette maar deze had zo'n lief koppie dat ik het niet kon laten.


Er waren ook hele vreemde kreeften...


en zeepaardjes die op een bosje zeewier leken...

Ja, alweer een hibiscus. Ik kan het niet laten hè!


Er was ook een hele waterspeeltuin voor de kinderen bij, compleet met piratenschip en sproeiers. We hadden geen zwembroeken bij maar dat kon de pret niet drukken en zo kwamen ze dus even later kletsnat aan de bar


wat te drinken halen. Nou ja, wat maakt het uit. Ze zijn hier ook zo weer opgedroogt.


Vanuit het Flaquarium keken we uit op een oud schip en besloten die ook nog van dichtbij te gaan bekijken.

Het bleek de American Victory te zijn die in de 2de wereldoorlog zorgde dat andere schepen bevoorraad bleven.Binnen stond een man die ons er het een en ander over vertelde en het bleek een Eindhovenaar te zijn die zo'n 50 jaar geleden naar Amerika was geëmigreerd. Hij sprak nog steeds goed Nederlands. Er komen zo'n 2 maal per week Hollanders aan boord. Op de terugweg naar Kissimmee nog een paar winkeltjes bezocht.

Vanavond nog een foto gemaakt van Raymon met z'n nieuwe laarzen, maar dan compleet met nieuwe spijkerbroek en stoer nieuw shirt. Echt een mooi plaatje maar die mag ik nog niet op m'n blog zetten want hij wil zijn nieuwe outfit LIVE aan jullie laten zien.

Ik vind het trouwens heel leuk te horen dat jullie allemaal met veel plezier met ons meelezen!!!

woensdag 30 juli 2008

Dinsdag 29 juli

Vanochtend eerst de mieren in de tuin gefilmd. Dat is echt niet normaal hoor. Ligt er een afgevallen palmblad op de grond, zie je rijen mieren van de ene naar de andere kant marcheren en dat gaat maar af en aan zonder in mijn ogen een verder doel te hebben. Ik heb niet zo lang gefilmd want ik werd gelijk afgestraft door de muskieten. Ben in zo'n 5 minuten buiten het screen wel zo'n 10 keer gestoken. Grrr#*^%*>#!~beesten !!!!
Toen we vanmorgen tegen de jongens zeiden dat het Magic Kingdom vandaag aan de beurt was, waren ze gelijk helemaal hieperdepieper.Vanaf de parkeerplek met het trammetje naar de tassencontrole en toen met de boot mee naar de ingang. Het was vandaag gelukkig niet zo heel erg warm hoewel toen we als een rijtje mieren naar de ingang schuifelde was het behoorlijk heet.
Het grote verschil met Disney Parijs is dat er hier volgens mij veel meer planten, bloemen, vogels en vlinders zijn.
Maar misschien lijkt dat maar zo omdat de natuur en de vogels hier natuurlijk heel anders zijn hoewel ik ook huismussen heb gezien.
Ook is er gelukkig altijd wel een plekje in de schaduw te vinden. Toen Raymon en Leroy op het vliegend tapijt van Aladin zaten begon het wat te regenen en toen ze er net uitkwamen begon het te gieten we rende snel een winkeltje in om te schuilen. Van daaruit konden we zien dat er een nieuwe ronde van het vliegend tapijt werd gestart, nou die mensen waren echt zeikende nat!

Toen het wat was opgeklaard gingen we in de rij staan voor een boottocht door de jungle, maar eenmaal in de rij hoorde we het 1xtje donderen en gelijk werd alles stopgezet. Het onweer moest eerst 5 mile verder weg zijn. Het werd al vrij snel weer licht maar eer ze de boel weer lieten draaien duurde behoorlijk lang. Er was ook een bootje met een zeer bekende naam...
Stich vonden we ook erg leuk met name dat gesnuffel aan onze oren. Die stinkboer was wat minder Hahaha. Bij monsters inc. kwamen Maikel en Leroy groot in beeld en Arjo was allang blij dat hij niet in op het beeldscherm kwam. Met de fast passes ( Zo'n systeem mogen ze bij de Efteling ook wel invoeren) gingen we in Buzz Lightyear. Echt wel leuk, laserschieten vanuit je karretje.
Het zal je wel duidelijk zijn dat we bij lange na niet het hele park gezien hebben en dat we dus in de komende dagen nog eens teruggaan. Vanavond zijn we naar de Old Town geweest. Is eigenlijk een kermis gecombineerd met heel veel gezellige snuffelwinkeltjes die tot 23 uur open zijn. Half 12 waren we thuis en ik voel m'n voeten niet meer. Truste.


dinsdag 29 juli 2008

Maandag 28 juli

Pas laat wakker. Nogal slecht geslapen. Maikel en Leroy stonden om beurten bij me aan bed. Tussendoor Raymon ook nog gezien die bleek later op de bank bij ons op de slaapkamer te zijn gaan liggen.Om vijf uur maar een keer naar boven gegaan om te gaan zeggen dat de tv uit moest en dat ze toch echt nog een paar uur moesten gaan slapen. Toen kon ik niet meer slapen en ben pas tegen 7en weer in slaap gevallen. Eind van de ochtend een wal mart gaan zoeken. Arjo heeft waarschijnlijk een oude kaart van florida gedownload want hij herkent veel van de wegen hier niet. Maar toch gevonden. De kar maar gelijk goed vol gestouwd voor de rest van de week zodat we alleen nog wat kleine dingen nodig hebben. Want boodschappen doen is nou niet echt m'n hobby. Thuis snel wat hotdogs gemaakt en op weg naar Epcot.
Even virtueel een lichaam in elkaar zetten met een coole 3D bril op...

Bij Nemo in de zee...Hoedjes passen...









Daarna de afsluiting van de dag met een prachtig vuurwerk.

Voor de Soarin en test track komen we nog een keertje terug maar dan met een Fast pass.

Zondag 27 juli


Vertrokken van Cape Coral naar Kissimmee. Toen we vanochtend wakker werden regende het volop. Op ons gemakske de rest van de spullen gepakt en toen we om 11 uur vertrokken stond de zon weer hoog aan de hemel en was het al weer zo'n 35 graden. Oeioei, Arjo heeft een gaatje in de zitting van de auto gebrand met zijn shaggie en je mocht niet eens roken in de auto. Dat gaat knaken kosten. We waren rond 3 uur bij ons nieuwe huis. Je kan hier binnen wel verstoppertje spelen zo groot is het hier en boven lopen de slaap en badkamers in elkaar over.

Ieder zijn eigen kamer uitgekozen en de koffers weer uitgepakt. Het huis is van binnen supergroot maar de tuin en het zwembad halen het bij lange na niet met Cape Coral. We missen het water erachter. Er zitten ook veel mieren ( hebben inmiddels al flink gespoten). Even de jacuzzi gevoeld maar die is wel erg warm en het is al zo heet. Nog even uitzoeken of dat wat minder warm kan. Toen naar downtown disney gereden, op weg naar het Rainforest cafe. Toen we een parkeerplaats gevonden hadden begon het toch te hozen.

We hebben zo'n kwartier in de auto zitten wachten totdat het wat minder zou worden maar dat was niet het geval en aangezien we om 19 uur besproken hadden zat er niks anders op dan onze meegebrachte regenponcho's aan te trekken en ons in het noodweer te begeven. Alleen waren het kindermaatjes Arjo en ik waren tot op onze onderbroek nat. Het RAINforest werd zo wel heel letterlijk genomen.

In het rainforestcafe aangekomen hebben we nog een uur moeten wachten voordat we eindelijk een tafeltje hadden. Dit kwam omdat iedereen bleef zitten omdat het zo'n noodweer was buiten. Ik had het wel wat beter georganiseerd verwacht, het verliep nu allemaal niet zo soepeltjes. We kregen een tafel bij "hoe kan het ook anders" de apen.

Die kwamen om de zoveel tijd tot leven. Na ieder half uur kwam er onweer en gingen de lichten uit.
De jongens kregen hun drinken in een groot glas met lichtjes in de bodem die ze mee naar huis mochten nemen.