zaterdag 2 augustus 2008

Vrijdag 1 augustus

Onderweg naar Gatorland gestopt bij een electronica zaak om eens te informeren naar een nieuwe camcorder. In de eerste winkel had de verkoper volgens mij niet zo'n beste dag. Toen we de winkel binnen kwamen, kwam hij naar ons toe gesjokt ging op de toonbank hangen en vroeg wat we zochten. Na ons antwoord sjokte hij zo'n 2 meter verder en wees naar een vitrinekast met camera's erin. Verder niks! Ja hij ging nu met een elleboog op de toonbank hangen en legde zijn hoofd op zijn hand. Toen vroeg Arjo maar wat de prijzen zo'n beetje waren en toen kregen we zomaar het antwoord 500 en meer. Toen keek ie weer verveeld de andere kant op. Dat was voor mij de druppel en ben de winkel uitgelopen. Eens kijken of er ergens anders iemand meer zin heeft om wat te verkopen. Gelukkig werden we in de volgende winkel wel goed geholpen. Deze man legde ons duidelijk het verschil uit tussen een aantal camcorders, vertelde hoe eenvoudig ze te bedienen zijn en alle verschillende opties. We hebben bij hem een mooie Sony HD camcorder gekocht. Compleet met een macro lens, autoadapter en tas. En wat een verschil met onze oude camera, dit weegt niks! Maikel en Raymon staan te popelen om met de oude camera aan de slag te gaan.


Daarna verder op we naar Gatorland, dat is maar een half uurtje rijden vanaf hier.


Eerst een wandeling over de boardwalk gemaakt.

Hier zaten veel flinke grote krokodillen in het water.


Er waren ook nesten van krokodillen die waren gemarkeerd met rode vlaggen alleen is daar vanaf de boardwalk weinig van te zien.


Ook zaten er heel veel vogels met nesten jonkies. De vogels staan ook gewoon in het water bij de krokodillen en het is vreemd om te zien dat ze gewoon met rust worden gelaten. Soms sprong er wel eens een vogel recht omhoog omdat een kroko iets te dichtbij kwam.

Toen doorlopen op weg naar het gator worstelen. Maar eerst moesten er nog een hele rij mensen op de foto als ze op de rug van een met tape dichtgeplakte bek van een krokodil zaten.Daarna mocht een jongetje uit het publiek zeggen met welke krok er geworsteld moest gaan worden.

Ze hebben er een hele leuke show vol met humor van gemaakt, was echt hardstikke leuk. Je moet het maar durven.

Hij liet ook zien dat als je met je vingers over zijn snuit richting ogen bewoog dat hij dat automatisch zijn ogen dicht deed en zodra hij voorbij de ogen was deed ie ze weer open. Ook porde hij met zijn vinger in een oog om te laten zien dat de ogen van een kroko goed beschermd zijn.Ook legde hij de kroko op zijn rug en hij bleef toen ook als dood liggen, pas toen hij hem op zijnbuik kietelde draaide hij weer om en liep toen op zijn gemakkie het water weer in.Toen we weer verder liepen kwamen we langs een aantal andere dieren. De geit was Raymons favoriet omdat ie aan zijn trui zat te knabbelen. Maar de papagaaien vond ie ook wel wat. Ik heb het maar even op film gezet want er was er een met zijn kop aan het schudden en heen en weer te draaien maar onze kids en ja, Arjo hoort daar ook bij, deden net zo gek mee.Ook konden we een kooi in om kleine papagaaitjes te voeren. Dit was leuk want in no time vlogen ze op je schouder en klommen naar je hand om het bakje leeg te lurken. Alleen als ze dachten dat je het bakje wegdeed probeerde ze in de vingers te bijten. Dus het bakje echt vast blijven houden totdat ze vanzelf weer wegvlogen. Dat was toch pas als het helemaal leeg was. Toen Leroys bakje leeg was ging hij het vullen met water. Daar trapte ze dus mooi niet in. Die vogel kieperde het bakje gewoon leeg.
Daarna nog naar het krokodillen voeren gekeken. Hier werd ook weer een hele leuke show van gemaakt. En niet te geloven met hoeveel kracht die beesten het water uit springen.
Toen terug naar het huis om eens gewoon lekker aardappels en groente te eten.Voor de eerste keer hier in de jacuzzi gezeten en in het zwembad geweest.

Nadat we de camcorder hadden opgeladen en getest zijn we weer naar Old Town en Fun Spot geweest. In Old Town was een auto show. Daar was ook deze Corvette te bewonderen dus Arjo is ook weer helemaal in z'n nopjes ;-)


Daarna door naar Fun Spot. Hier hebben we ook de eerste Monstertrucks gespot.


De kinderen ieder een armband gegeven waarmee ze onbeperkt overal in mochten gaan. Alleen de kartbanen hoorde hier niet bij dus hebben we voor Raymon nog andere tickets erbij gekocht, want hij vind karten wel leuk. Je kon hier zoveel gratis frisdrank nemen als je wou alleen de pilsjes moest je betalen. Naar na nog in wat winkeltjes gesnuffeld

Geen opmerkingen: