woensdag 6 augustus 2008

Dinsdag 5 Augustus

Vandaag al vroeg op om naar Aquatica te gaan, maar aangezien dat Arjo s'ochtends nogal wat bakken koffie nodig heeft om zijn motortje op gang te krijgen vertrokken we toch weer te laat. Het is natuurlijk ook een nieuw park en daarom zal het ook wel drukker zijn. Maar om nou al om 9 uur in een waterpark te zitten zien we ook niet echt zitten. Dan maar naar een ander waterpark n.l. Wet& Wild. Op de parkeerplaats stonden een paar mooie schoolbussen. Eenmaal binnen een kluisje gehuurd en een plekje in de schaduw waar je ook mocht roken en dicht bij de bar uitgezocht voor Arjo. Hij is niet zo dol op waterparken en is de hele dag in de schaduw blijven zitten. De kids en ik zijn ook niet zo van de hele snelle glijbanen maar zijn voornamelijk in de lazy river en bij de golven geweest. Maikel is nog een keer in de trechter geweest . Raymon en Leroy vonden de bubbles ook wel leuk. Ze moesten zich dan met een toch op een bol omhoog trekken en dan konden ze naar beneden springen of glijden.Dit was een mooie afsluiting van een supervakantie!!!. Nog even een extra koffer gekocht en toch nog zo'n typisch amerikaans ijskraampje en wat andere winkels op de foto kunnen zetten.S'avonds de spullen gepakt. Past maar net met die extra koffer. Allemaal nog even onder de douche gesprongen en het laatste wasje gedraaid. En nu snel naar bed want om 3 uur gaat de wekker alweer.

dinsdag 5 augustus 2008

Maandag 4 augustus

Aquatica here we come !!! Dus niet...
We reden om 11.30 naar de ingang is het park vol! Vanaf 15.30 gaat het pas weer open. Nou dacht ik niet. Dan de plannen maar even omgooien
en het Magic Kingdom maar gaan afmaken.

Achteraf maar goed ook want we zijn gebleven tot na het vuurwerk en hebben ons geen seconde verveeld.


We zijn eerst nog maar eens in de buzz lightyear geweest want die vonden we allemaal wel heel erg leuk.


Hierna een ritje in een raceauto

en toen op visite bij Mini Mouse.


De koelkast en


de koektrommel waren al snel gevonden door ons koekie monster.


Raymon ging aan de koffie. Daarna gingen we door naar Mickey. Hij heeft een mooi achtertuintje waar de tomaten en pompoenen goed groeien.





Leroy wou de kluif van pluto pikken voor Shaggie maar dat mocht natuurlijk niet.


Daarna even uitpuffen in Mickey's garage.

En nog even poseren voor Minie's huisje


Raymon maakte al snel vriendjes met deze vreemde vogel.


Even een hap suiker na de Space mountain.

Daarna in winnie de Pooh.


De Electric parade was echt geweldig, Wat ontzettend mooi gedaan


Daarna een hele mooie afsluiting van de dag met het vuurwerk bij het kasteel. Ik val in herhaling maar dit was ook weer geweldig met schitterend vuurwerk en Tinkerbel die wegvliegt van het kasteel. Daarna was het aanschuifelen naar de boot die ons terug zou brengen naar de parkeerplaats. Eenmaal op de boot gingen Raymon en Maikel snel op een bankje zitten. Ik zei tegen Leroy dat hij maar naast hun moest gaan zitten want daar was een heel stuk vrij, Dacht ik. Maar toen we dichterbij kwamen bleek daar het achterwerk te zitten van een dame die schuin achter hen zat. Jeetje, wat een kont !!! Hij nam de plek van 3 mensen in beslag. Valt hier in de parken ook wel op dat die hele dikke mensen allemaal een rolstoel huren. Snap best dat lopen met zo'n gewicht een hele inspanning is maar zo krijgen ze helemaal geen bewging meer. Daarna in de rij voor het trammetje die ons bij de auto afzette. Arjo en Raymon gingen te voet. Maar Leroy was zo moe dat hij er misselijk van was en mijn voeten deden pijn dus bleven we gewoon op de tram wachten. Al met al waren we pas om 24 uur thuis. Arjo zei dat ie een paar stalpoten had van al dat geslenter. We vinden het Magic Kingdom het mooiste park van de 4 die we bezocht hebben, daarna Animal Kingdom dan Epcot en dan Hollywood studios.

maandag 4 augustus 2008

Zondag 3 augustus

Een lekker luierdagje vandaag. Het was eigenlijk de bedoeling om naar Silver Springs te gaan maar we waren nog steeds lam van gisteren. Arjo heeft vanmiddag de auto vast uitgezogen. Hij had de garagedeur openstaan en een verlengsnoer eruit gehaald om te stofzuigen, komt er een vrouw van de overkant aanrennen. Die begon tegen Arjo te snauwen dat we niet in de garage mochten komen. Arjo zei dat hij alleen de auto even wou uitzuigen maar toen zei ze dat we de stofzuiger uit het huis moesten gebruiken ( was hij ook van plan ) en daarna ging ze de garage in en draaide de deur die van binnenuit naar de garage gaat op slot en deed de garagedeur dicht en weg was ze weer... Nou vraag ik je, wat moesten we anders in die garage hij staat helemaal vol rot zooi en er hangt daar een hele rare lucht. Nu kan hij dus de verlengsnoer ook niet meer opruimen. Leggen we hem maar in het washok of zo.
Dus hebben we lekker wat gezwommen en liggen zonnen ( heel even maar, veels te warm! ) daarna even gaan winkelen en verders eigenlijk helemaal niks. Dat is ook wel eens lekker.

O ja, Arjo is vast aan het oefenen voor groetjes uit de Rimboe.
De jongens missen Shaggie en zijn al aan het aftellen.

zondag 3 augustus 2008

Zaterdag 2 augustus

Vandaag naar de Hollywood studio's geweest. En druk dat het was en heet!!! Je kon gewoon over de hoofden lopen. Als eerste wilde we naar de Extreme stunt show. Maar die bleek afgelast te zijn door een technische storing.Toen zijn we naar de 3D movie van de muppets geweest. Hier konden we gelukkig gelijk doorlopen. Daarna had Maikel vast een Fast Pass voor Star Tours. Intussentijd zijn we vast naar de Indiana Jones stuntshow geweest. De jongens vonden hem erg leuk.
Na afloop van de show terug naar Star Tours. Eenmaal aangekomen was er daar ook een technische storing. Maar weer verder naar de studio backlot tour, die vrachtauto die in de fik vloog was wel leuk. Bij Toy story mania stond de hele dag een wachtrij van 1,5 uur, die hebben we dus lekker overgeslagen.

Later is Maikel toch nog in de Star Tours geweest. We waren het park allemaal een beetje beu en we hebben niet eens de vuurwerkshow Fantasmic meer afgewacht want daar stonden de mensen ook al om 19.30 in de rij terwijl het pas om 21 uur zou gaan beginnen. Nee, dit was niet echt ons park. Vanavond maar eens allemaal op tijd naar bed want we zijn echt helemaal gaar.

zaterdag 2 augustus 2008

Vrijdag 1 augustus

Onderweg naar Gatorland gestopt bij een electronica zaak om eens te informeren naar een nieuwe camcorder. In de eerste winkel had de verkoper volgens mij niet zo'n beste dag. Toen we de winkel binnen kwamen, kwam hij naar ons toe gesjokt ging op de toonbank hangen en vroeg wat we zochten. Na ons antwoord sjokte hij zo'n 2 meter verder en wees naar een vitrinekast met camera's erin. Verder niks! Ja hij ging nu met een elleboog op de toonbank hangen en legde zijn hoofd op zijn hand. Toen vroeg Arjo maar wat de prijzen zo'n beetje waren en toen kregen we zomaar het antwoord 500 en meer. Toen keek ie weer verveeld de andere kant op. Dat was voor mij de druppel en ben de winkel uitgelopen. Eens kijken of er ergens anders iemand meer zin heeft om wat te verkopen. Gelukkig werden we in de volgende winkel wel goed geholpen. Deze man legde ons duidelijk het verschil uit tussen een aantal camcorders, vertelde hoe eenvoudig ze te bedienen zijn en alle verschillende opties. We hebben bij hem een mooie Sony HD camcorder gekocht. Compleet met een macro lens, autoadapter en tas. En wat een verschil met onze oude camera, dit weegt niks! Maikel en Raymon staan te popelen om met de oude camera aan de slag te gaan.


Daarna verder op we naar Gatorland, dat is maar een half uurtje rijden vanaf hier.


Eerst een wandeling over de boardwalk gemaakt.

Hier zaten veel flinke grote krokodillen in het water.


Er waren ook nesten van krokodillen die waren gemarkeerd met rode vlaggen alleen is daar vanaf de boardwalk weinig van te zien.


Ook zaten er heel veel vogels met nesten jonkies. De vogels staan ook gewoon in het water bij de krokodillen en het is vreemd om te zien dat ze gewoon met rust worden gelaten. Soms sprong er wel eens een vogel recht omhoog omdat een kroko iets te dichtbij kwam.

Toen doorlopen op weg naar het gator worstelen. Maar eerst moesten er nog een hele rij mensen op de foto als ze op de rug van een met tape dichtgeplakte bek van een krokodil zaten.Daarna mocht een jongetje uit het publiek zeggen met welke krok er geworsteld moest gaan worden.

Ze hebben er een hele leuke show vol met humor van gemaakt, was echt hardstikke leuk. Je moet het maar durven.

Hij liet ook zien dat als je met je vingers over zijn snuit richting ogen bewoog dat hij dat automatisch zijn ogen dicht deed en zodra hij voorbij de ogen was deed ie ze weer open. Ook porde hij met zijn vinger in een oog om te laten zien dat de ogen van een kroko goed beschermd zijn.Ook legde hij de kroko op zijn rug en hij bleef toen ook als dood liggen, pas toen hij hem op zijnbuik kietelde draaide hij weer om en liep toen op zijn gemakkie het water weer in.Toen we weer verder liepen kwamen we langs een aantal andere dieren. De geit was Raymons favoriet omdat ie aan zijn trui zat te knabbelen. Maar de papagaaien vond ie ook wel wat. Ik heb het maar even op film gezet want er was er een met zijn kop aan het schudden en heen en weer te draaien maar onze kids en ja, Arjo hoort daar ook bij, deden net zo gek mee.Ook konden we een kooi in om kleine papagaaitjes te voeren. Dit was leuk want in no time vlogen ze op je schouder en klommen naar je hand om het bakje leeg te lurken. Alleen als ze dachten dat je het bakje wegdeed probeerde ze in de vingers te bijten. Dus het bakje echt vast blijven houden totdat ze vanzelf weer wegvlogen. Dat was toch pas als het helemaal leeg was. Toen Leroys bakje leeg was ging hij het vullen met water. Daar trapte ze dus mooi niet in. Die vogel kieperde het bakje gewoon leeg.
Daarna nog naar het krokodillen voeren gekeken. Hier werd ook weer een hele leuke show van gemaakt. En niet te geloven met hoeveel kracht die beesten het water uit springen.
Toen terug naar het huis om eens gewoon lekker aardappels en groente te eten.Voor de eerste keer hier in de jacuzzi gezeten en in het zwembad geweest.

Nadat we de camcorder hadden opgeladen en getest zijn we weer naar Old Town en Fun Spot geweest. In Old Town was een auto show. Daar was ook deze Corvette te bewonderen dus Arjo is ook weer helemaal in z'n nopjes ;-)


Daarna door naar Fun Spot. Hier hebben we ook de eerste Monstertrucks gespot.


De kinderen ieder een armband gegeven waarmee ze onbeperkt overal in mochten gaan. Alleen de kartbanen hoorde hier niet bij dus hebben we voor Raymon nog andere tickets erbij gekocht, want hij vind karten wel leuk. Je kon hier zoveel gratis frisdrank nemen als je wou alleen de pilsjes moest je betalen. Naar na nog in wat winkeltjes gesnuffeld